Peeling

Peeling

Tijdens het ouder worden gaat de conditie van de huid achteruit. Zon, stress, roken en hormonale veranderingen gooien hier nog een schepje bovenop. De huid kan dan steeds moeilijker haar dode huidcellen kwijtraken. Gevolg? Een grauwe huid en vlekken. Onze peeling in Sommelsdijk, in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge helpt de conditie van de huid te verbeteren met als resultaat een rustige en gladde huid.

Wat doet een peeling voor uw huid?

Peeling is een methode om de huid op te frissen door de celgroei te versnellen. Het zorgt ervoor dat het bovenste dode huidlaagje in versnelt tempo afschilfert. De huid wordt dikker en het collageen-gehalte hoger, wat resulteert in een stralende huid die er weer jong uit ziet.

Er zijn verschillende redenen om een peeling te ondergaan, namelijk ouderdomsvlekken en fijne rimpels en lijntjes, een doffe, vale en droge huid, acne, littekens, een vette huid, pigmentvlekken en zonneschade. Dode huidcellen worden verwijderd en de natuurlijke vernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Het resultaat is een gladder huidoppervlak dat er fris, egaal en stralend uitziet.

Hoe werkt een peeling?

Voor een korte tijd wordt glycolzuur aangebracht op de huid. Dit zuur dringt diep door tot de onderliggende huidlagen. Deze lagen worden door het zuur geherstructureerd waardoor het herstel van de cellen wordt geactiveerd. De behandeling word afgerond met het chemisch neutraliseren van het glycolzuur. Deze behandeling verwijdert dode huidcellen, net als mee-eters.

Voorafgaand aan de peeling vertellen wij in een consult welke voorbereidingen thuis nodig zijn. Een goede voorbereiding is noodzakelijk voor het beste resultaat. Zo vertellen wij u bijvoorbeeld welke producten geschikt zijn voor uw huid. Daarnaast adviseren wij op basis van uw behoeften en huidconditie de sterkte van de peelings en het aantal sessies. Gebruik tijdens de voorbereiding geen andere schoonheidsproducten. Dit kan nadelig zijn voor het eindresultaat. Draag op de dag van behandeling ook geen make-up. Het is belangrijk dat de huid schoon is.

We beginnen met het reinigen van de huid. Eventuele gevoelige plekjes worden ingesmeerd met vaseline om de huid te beschermen. Vervolgens wordt de peeling aangebracht op de huid. U kunt een licht branderig gevoel ervaren. Dit houdt vaak maar een paar minuten aan. Afhankelijk van uw wensen en uw huidconditie zijn er gemiddeld 6 tot 8 peelingsessies nodig met een interval van 1 tot 4 weken om een goed zichtbaar resultaat te zien. Wanneer uw huid volledig hersteld is en we klaar zijn met peelen, zult u een zichtbare verbetering van uw huidstructuur zien. Uw huid blijft zich de daaropvolgende 4 tot 6 weken verbeteren. De huid wordt steviger, zuiverder, zachter en gezonder. Tijd om weer te stralen.

Heeft u last van pigmentvlekken, huidveroudering, acné, littekens of wilt u uw huid gewoon graag een goede opfrissen geven? Maak vandaag nog een afspraak voor een peeling in Sommelsdijk, in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge.