Harsen

Harsen

Eindelijk is het zo ver. Na een lange winter staat de welverdiende zomer voor de deur. Tijd om uw koffer te pakken. Zomerse kleding en bikini’s… Daar horen natuurlijk mooie bruine benen onder met een zijdezachte huid. Geen zin in stoppels en regelmatig scheren? Harsen is dan de perfecte oplossing. Pas na 4 tot 5 weken komen de eerste haartjes pas weer tevoorschijn. Kom naar onze schoonheidssalon in Sommelsdijk, , in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge.

Wat is harsen?

Met zijdezachte benen de zomer in, intieme zones hygiënisch laten ontharen of ontsierende haargroei in het gezicht verwijderen? Wij helpen ongewenste haargroei te verwijderen. Wij snappen dat harsen voor de eerste keer best even spannend kan zijn. Wij helpen u gerust te stellen en doen waar wij goed in zijn. Snel, hygiënisch en professioneel.

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- of gezichtsharen met behulp van hars. Bij harsen wordt een haar inclusief haarwortel verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3 tot 8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid, afhankelijk van de groeifase waarin de haar zich op het moment van harsen bevindt. Na het harsen komen de haren terug met een zachte haarpunt boven het huidoppervlak waardoor er geen harde stoppel ontstaat. Bij regelmatig harsen bestaat de kans dat de haartjes na enige tijd zelfs wegblijven omdat het haarzakje waaruit de haren groeit, beschadigd is.

In principe komen alle lichaamsgebieden in aanmerking voor harsen. De meest voorkomende behandelingen zijn de bovenlip, kin, onderbenen, bovenbenen, armen, bikinilijn en oksels.

Nazorg

Na het harsen kan de huid rood en geïrriteerd zijn. De poriën kunnen opzwellen waardoor de huid wat onregelmatig aanvoelt. Deze klachten verdwijnen binnen enkele uren tot een dag na de behandeling.

In tegenstelling tot andere schoonheidsbehandelingen, hoeft u voor het harsen geen voorbereidingen te treffen. Wel is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling niet blootgesteld wordt aan UV-straling. Harsen veroorzaakt kleine wondjes die door contact met UV-straling pigmentatieverschillen kunnen geven. Het gebruik van geparfumeerde producten raden we bovendien ook af. Door de kleine wondjes kunnen deze producten prikken in de huid en kan er nieuwe irritatie optreden. Scrub de huid regelmatig om te voorkomen dat nieuwe haartjes gaan ingroeien.

Gaat u binnenkort op vakantie en heeft u geen zin om regelmatig om te moeten kijken naar lichaamshaartjes en stoppels? Of wilt u om andere redenen af van overtollig lichaamshaar? Maak nu een afspraak in Sommelsdijk, in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge.