Acné behandeling

Acné behandeling

Acne is een veelvoorkomend probleem dat veel ongemakkelijkheid met zich meebrengt en ons erg onzeker kan maken. Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Heeft u alles al geprobeerd en weet u niet meer wat u moet doen? Wij begrijpen dat dit erg vervelend kan zijn en denken graag met u mee over de juiste acne behandeling in Sommelsdijk, in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge.

Wat is acne?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Hoewel er verschillende oorzaken bestaan, zijn het meestal de talgklieren die ontregeld, verstopt of ontstoken raken door de aanwezigheid van bepaalde bacteriën. Dode huidcellen hopen zich op en kunnen de afvoer van talg belemmeren. Als deze plekjes infecteren, ontstaat pus en kunnen abcessen ontstaan. Samen met acné zien we ook vaak mee-eters, black heads en white heads.

Over de oorzaken van acne zijn de meningen sterk verdeeld. Waar wij echter niet aan twijfelen is dat voeding een grote invloed kan hebben op het ontstaan van acne. Voeding waarbij insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel op orde te krijgen, lokken acne uit. Granen, koolhydraten, suikerhoudende voeding, frisdranken en melkproducten zijn onder andere verantwoordelijk voor dit probleem. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen in het lichaam er nog een schepje bovenop doen. Het lichaam produceert dan te veel talg waardoor de talgklieren verstopt raken. Een bodem van voedingsstoffen wordt gevormd waar bacteriën zich maar al te graag in nestelen.

Bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert, ontstaat een overwoekering met acne als gevolg. Een gebrek aan zonlicht en vitamine D3 kan daarnaast ook nog een forse impact hebben. Dit verklaart onder andere waarom mensen in de winter meer last hebben van acne.

Diagnose en acne behandeling

Acne is in het algemeen gemakkelijk te herkennen en ook de acne behandeling hoeft niet lastig te zijn. Op basis van zichtbare afwijkingen kan de diagnose gesteld worden. Aanvullen onderzoek is vrijwel nooit nodig. Acne wordt op basis van het aantal pukkels en puistjes en de uitgebreidheid beoordeeld als mild, matig of ernstig. De aanwezigheid van littekens speelt mee in het beoordelen van de ernst van de acne.

Wij hebben diverse behandelingen voor acne. Helaas is acne niet van de ene op de andere dag verdwenen. In sommige gevallen is helaas mogelijk dat acne helemaal niet wordt genezen. Wel lukt het bijna altijd om ervoor te zorgen dat de acne rustig wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk zelf over gaat.

Een standaardbehandeling bestaat niet. Ernstige acne vereist een andere behandeling dan mee-eters bijvoorbeeld. De ernst van de aandoening, klachten, littekens, leeftijd en geslacht bepalen welke middelen nodig zijn.

Heeft u last van milde, matige of ernstige acne en wilt u daar graag zo snel mogelijk vanaf? Maak vandaag nog een afspraak en we nemen samen de verschillende mogelijkheden door in Sommelsdijk, in de omgeving van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge.